40 jaar docentprofessionalisering: ‘Oogsten, ijken, vooruit kijken’

11 juni t/m 12 juni 2015 Amsterdam

SOP-tweedaagse | 11 & 12 juni in Amsterdam

Met veertig jaar SOP is ook docentprofessionalisering tot volle wasdom gekomen. Tijdens de tweedaagse wordt bekeken wat veertig jaar docentprofessionalisering het Hoger Onderwijs heeft gebracht én welke wegen nu in te slaan. En natuurlijk is er ruimte en tijd om elkaar te ontmoeten.De organisatie ligt in handen van de UvA, VU, HvA en CNA.

Op dag 1 is het thema ‘Deel je darlings’. Tijdens een discussie met een aantal onderwijsexperts wordt teruggekeken op 40 jaar docentprofessionalisering. In de workshops worden werkvormen en leeractiviteiten gedeeld die de tand des tijds hebben doorstaan.

De excursie leidt naar het Ateliergebouw (centrum voor conservering en restauratie, wetenschapsbeoefening, onderzoek en opleiding). In het Ateliergebouw bundelen het Rijksmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hun kennis op het gebied van conservering en restauratie van kunstvoorwerpen. Deelnemers krijgen een inkijk in een professionele werkomgeving waar hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en beroepsonderwijs hand in hand gaan en waar een rijk verleden op waarde wordt geschat.

Dag 2 staat in het teken van ‘Dit wordt onze toekomst!’

Er worden workshops aangeboden over de verwachte richting en koers van docentprofessionalisering. De dag wordt afgesloten met een debat over de kwaliteiten van de toekomstige docent en de rol hierbij van docentprofessionalisering.

Aanmelden voor de activiteit

Aanmelden voor de activiteit

Als EHON-lid kun je deelnemen aan deze activiteit. Log in of meld je aan als lid.